FAQ2017-01-19T10:17:30+01:00

FAQ

Jag bor inte i Sverige och vill handla hos er, kan jag göra det?2015-05-30T23:11:32+01:00

Bor du i något av de nordiska länderna Norge, Danmark och Finland så går det bra att handla med kort som vanligt. Våra produkter är fraktfria inom Norden.

Bor du utanför Norden och vill handla så kontakta oss på info@moaorganic.se så räknar vi fram en fraktkostnad till dig och hjälper dig att lägga upp din order.

Vilka betalningsmöjligheter har MOA Organic™?2015-05-30T23:13:02+01:00

Hos MOA Organic™ betalar man enkelt med kort, Paypal eller förskottsbetalning via banken. Du anger detta när du genomför din beställning i kassan. En betalningsguide tar dig lätt igenom de olika stegen.

När kommer mina produkter?2015-05-26T13:05:44+01:00

Beställningar mottagna före kl. 12.00 på måndag till torsdag kommer att behandlas samma dag, för leverans inom 1-2 arbetsdagar. Beställningar mottagna på fredagar, lördagar och söndagar kommer att behandlas påföljande måndag.

Är det något som saknas så kontaktar vi dig med ett leveransbesked.

Kan man stryka tyget?2015-05-26T13:05:08+01:00

Det går utmärkt att stryka MOA Organic™ produkter. Använd bomullsinställningen på ditt strykjärn.

Hur skyddar jag ringarna vid tvätt?2015-05-26T13:04:41+01:00

Ringarna är gjorda i aluminium och är både starka, lätta och otroligt vackra. Ringarna är avsedda för att bära och dragtestade för att klara minst 110 kg. Detta medför att du kan bära ditt barn tryggt och säkert!

Lägg gärna ringsjalen i en tvättpåse eller trä en strumpa över ringarna, så håller de sig fina längre.

Hur tvättar jag MOA Organic™ produkter?2015-05-26T13:03:56+01:00

MOA Organic™ produkter är alla tvättäkta och tvättas med liknande färger i 40 grader.

Har du en ringsjal rekomenderar vi att skydda ringarna vid tvätt. Lägg gärna ringsjalen i en tvättpåse eller trä en strumpa över ringarna, så håller de sig fina längre.

Hur fördelas vikten för bäraren?2015-05-30T23:14:19+01:00

Det är viktigt att bäraren inte snedbelastas och att vikten fördelas jämnt över axlar och rygg. Det kan vara klokt att ha ett par olika modeller och växla mellan dessa. Vissa passar bra till hemmabruk, när barnet ska in och ut snabbt, vid andra tillfällen kan en ordentligare modell vara rätt för längre promenader.

Får du inte rätt på bärandet kan du kika in och läsa vår Problemlösningsguide för sjalbärande.

Hur stöds barnet?2015-05-30T23:15:04+01:00

Barnets rygg är ömtålig och det är viktigt att man låter barnet räta ut sin rygg själv. Man ska därför undvika alla bärselar som tvingar barnets rygg rak! MOA Organic™ produkter bibehåller barnets runda, kupade ryggställning i alla bärpositioner.

Huvudet på nyfödda behöver ofta stöd. Genom att dra upp tyget över barnets huvud stöds även detta. Gå gärna in på bärinstuktioner för att läsa mera om hur du får den bästa tänkbara avlastning för dig och ditt barn.

Kan man bära barn för mycket?2015-05-26T13:00:46+01:00

Nej, barn kan inte bäras för mycket! Människan har burit sitt barn i alla tider och den moderna vagnen har endast funnits sedan 1700-talet och länge var den begränsad till överklassen. Än idag används barnvagn mest i västvärlden medan resten av världen bär sina barn.

Barnets grodpostition bibehålls när man bär och då tränas barnets rygg- och nackmuskler på ett naturligt sätt. Studier av barn som burits mycket har visat att de klarar snabbare av övergångar t.ex. från att krypa till att gå, än barn som inte burits.

Hur ska man bära?2015-05-30T23:16:09+01:00

Det är viktigt att använda bärselar och bärpåsar på rätt sätt så att barn och förälder inte blir snedbelastade. Läs våra bärinstruktioner för den produkt du själv har för att undvika felbärning.

För de minsta barnen kan starka ljus och ljud vara oroande. Här rekommenderar man att bära småbarn inåtvända så att intrycken av omvärlden blir mindre. Barnet kan även vända bort huvudet in mot bärarens kropp om den skulle känna sig otryggt.

Vilken bärsjal ska jag välja?2017-01-19T10:17:31+01:00

När man funderar på vilken bärsjal man ska bära sitt barn i, så förstår man snabbt att allt är väldigt subjektivt. Bärsjalars för- och nackdelar är helt beroende på hur man som bärare av barnet upplever de olika modellerna, samt även vad barnet tycker om.

MOA Organics bärsjalar är enkla och passar mycket bra till nybörjaren som slipper krångliga knytningar som det är med en långsjal. De flesta sjalbarnsföräldrar har fler än en modell för olika ändamål.

MOA Duo från 2 månader till ca 1,5 år.

Moa Duo fungerar som en färdigknuten långsjal. Den har exakt samma fördelar som långsjalen, med tillägg att du slipper knyta ett 5,5 meter långt tyg. Inget tyg trillar ner på marken och blir blött och smutsigt utomhus. Den får dessutom smidigt plats i handväskan.

MOA Duo är snabb att ta på och tyngden fördelas jämt över axlar och rygg. Barnet sitter stabilt i upprätt grodposition och det går i princip inte att göra fel. MOA Duo avlastar bättre än MOA Ring eller MOA Sling eftersom båda sidorna belastas vid bärade. MOA Duo bärs med fördel under ytterkläderna när man går ut. Det behövs endast en mössa och man behöver inte störa ett sovande barn med påklädning.

Nackdel är att storleken inte är justerbar. Jag rekommederar dessutom att man kanske väljer en storlek mindre, då det kan bli obekvämt att bära barnet för långt ner på magen.
Bär helst inte barnet utåt eftersom det bästa både för dig och ditt barn är att sitta mage mot mage. Det blir ergonomiskt för er båda. Barnet har en bred yta att sitta på och du behåller en rak rygg. Om barnet vill se framåt kan man hellre förflytta det lite mot höften.

MOA Ring från nyfödd till ca 3 år

Fördelen med MOA Ring är att den är justerbar i och med ringkonstruktionen. Du kan bära ditt barn liggandes i vagga, upprätt mage mot mage, vänt utåt i Buddhaställning, på höften eller på din rygg. Moa Ring ger även ett mycket bra stöd vid amning. Med ett enkelt handgrepp lägger du barnet diskret tillrätta vid bröset och kan amma var barnet behöver.

Diagonalstretchen i tyget gör MOA Ring extra följsam och ger bra stöd åt barnet. Med ringarna kan man enkelt justera storleken, beroende på vem som bär eller vilka kläder bäraren har.
MOA Ring är liten och smidig och får lätt plats i handväskan. Den passar utmärkt att ta fram till ett äldre barn som börjat gå, men som blir trött i benen och behöver lite bäravlastning.
Nackdelen är att belastningen endast är på en axel. Detta kan man dock enkelt fixa genom att byta axel. Obeservera att trycket över axeln är spridd över stort område samt övre rygg, vilket ger ett högt komforablet bärande i allafall.

Flexibiliteten i storleken gör att en MOA Ring kan behöva justeras då och då genom att rätta till tyget i ringarna. Detta för att bibehålla bästa passform.

MOA Sling från nyfödd till ca 3 år

Fördelen med MOA Sling är att du bara trär den över huvudet och sen är klar. Mycket snabb och enkel. Du kan bära ditt barn liggandes i vagga, upprätt mage mot mage, vänt utåt i Buddhaställning, på höften eller på din rygg. Moa Sling ger även ett mycket bra stöd vid amning. Med ett enkelt handgrepp lägger du barnet diskret tillrätta vid bröset och kan amma var barnet behöver.

Diagonalstretchen i tyget gör MOA Sling extra följsam och ger bra stöd åt barnet. MOA Sling är liten och smidig och får lätt plats i handväskan. Den passar utmärkt att ta fram till ett äldre barn som börjat gå, men som blir trött i benen och behöver lite bäravlastning.

Nackdelen är att belastningen endast är på en axel. Detta kan man dock enkelt fixa genom att byta axel. Obeservera att trycket över axeln är spridd över stort område samt övre rygg, vilket ger ett högt komforablet bärande i allafall.

Hur vet jag vilken storlek jag ska ha?2015-05-30T23:19:24+01:00

Storlekesguide hittar du under varje produkt från MOA organic™ samt under menyn Information.

Tänk på att tjockare kläder kräver mer plats och därmed en större storlek. Det är även lättare att sy in en för stor bärsjal än att en för liten större.